شگفتی های شهر هرت! ( قسمت سیزدهم )

ساخت وبلاگ

ضرب المثل «شل کن، سفت کن در آوردن » را اغلبِ ما شنیده و مصداق های عینی آنرا در عمل تجربه کرده ایم.

شل کن سفت کن در آوردن به معنی هر لحظه تغییر حالت دادن و به دیگر بیان، تزلزل و نا پایداری در عقیده، تصمیم و  عمل است.

در جوامعی که ویروس بیماری شل کن، سفت کن در آوردن همه گیر شده است، کار ها گاهی چنان جدی گرفته می شوند که به قول معروف «موی لای درزشان نمی رود» و زمانی، چنان به حال خود رها می شوند و به قولی « به امان خدا سپرده می شوند» که هیچ بی صاحب مانده ای به آن حال و روز دچار نمی شود!

متأسفانه شهر هرت از دیر باز به این ویروس کشنده و خطرناک، آلوده  شده و به همین علت کار ها و تصمیمات در آن  به صورت مقطعی و قضا قورتکی انجام می گیرد!

در این باره مصداق های فراوانی وجود دارد. برای نمونه: در این شهر روزی تصمیم گرفته می شود که با کالای قاچاق، مقابله و بلکه مبارزه شود؛ لذا بگیر و ببندها و داغ و درفش ها با جدیت تمام شروع می شود و سربازان لشکر به اصطلاح، مبارزه با کالای قا چاق، ملبس به لباس رزم و مجهز به تجهیزات لازم، در کوچه و بازار شهر راه می افتند، از این محله به آن محله و از این مغازه به آن مغازه یورش می برند، می تازند و می گیرند و می بندند و بدون هیچ گونه ملاحظه و مسامحه ای قفسه ها و پستو ها و  ویترین ها را به هم می ریزند و با هزار زحمت و مشقت، چند قلم کالای قاچاق را که کسبۀ بدبخت، آنها را با چند واسطه و پس از چند بار دست به دست شدن، خریداری کرده اند تا از محل فروش آنها معاش خانوادۀ خودرا تأمین کنند، کشف و ضبط می کنندو صاحب این کالا ها را با تشکیل پرونده ای به چه قطوری به جریمه و چه بسا زندان محکوم می کنند!

بگذریم از اینکه این مسئولان و مأمورانِ معذور! زور شان به وارد کنندگان کلان کالاهای قاچاق که کشتی کشتی و کانینر کانتینر از این کالا هارا از مبادی و دروازه های بی در و پیکر شهر هرت آزادانه و بلا معارض به این شهر وارد می کنند، نمی رسد و تلافی آنان را برسر کسبۀ بیچاره ای در می آورند که از سر ناچاری اقدام به خرید و فروش این کالا ها می کنند و از بابت همین خرید و فروش مبالغ قابل ملاحظه ای مالیات و عوارض به مالیاتچی های شهر هرت، پرداخت می کنند!

در هر صورت این اقدامات و بگیر و ببندها و ثبت و ضبط ها هم دیری نمی پاید و پس از چند روز و حداکثر چند هفتۀ نفس گیر و پر ماجرا تاریخ مصرف تصمیمات و مقررات و اقدامات به پایان می رسد، آبها از آسیاب ها می افتد، جنب و جوش ها و تکاپو ها فروکش می کند و چنان آرامشی به فضای شهر هرت حاکم می شود که گویی  نه از کالای قاچاق، نه قاچاقچی و نه لشکر مبارزه با کالای قاچاق در این شهر اثری و خبری بوده است!

در قسمت های بعدی به نمونه ها و مصداق های دیگری از قصۀ پر غصۀ « شل کن، سفت کن در آوردن » در شهر هرت  اشاره خواهیم کرد.           ادامه دارد

نقدها و مقالات مطبوعاتی عباسعلی خسروداد...
ما را در سایت نقدها و مقالات مطبوعاتی عباسعلی خسروداد دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : 2khosrodad2 بازدید : 318 تاريخ : سه شنبه 10 اسفند 1395 ساعت: 22:08