شگفتی های شهرهِرت! قسمت شانزدهم

ساخت وبلاگ


 از قصۀ پر غصۀ «شل کن سِفت کن درآوردن» مسئولان شهرهرت که بگذریم می رسیم به حکایت شگفت انگیز انتخابات در این شهر.

از تعدد بیش ازحد داوطلبان ورود به عرصۀ انتخابات گرفته تا تنوع شعار ها و وعده ها و دروغ پردازی ها و فریب کاری ها  و از هزینه ها و ریخت و پاش ها و بذل و بخشش های آن چنانی تا تخریب ها و تهمت ها و افتراها و ده ها ادا و اطوار و حرکت های نا موزون و غیر اصولی دیگر، شگفتی هایی هستند که در انتخابات هیچ شهری به جز شهر هرت سابقه نداشته و ندارد.

در هر حوزۀ انتخاباتیِ شهرهرت، ده ها برابر تعداد منتخبان آن حوزه نام نویسی می کنند و برای ورود به این عرصه، از سر و کول هم بالا می روند و همدیگر را زیر پای خود له و لورده می کنند؛ تا بلکه بتوانند با گذشتن ازهفت خان پیچ در پیچ و پرمخاطرۀ انتخابات، کرسی های اغوا کنندۀ قدرت را به تصرف خود درآورند.

اما یرای اینکه بدانیم راهیان این هفت خان از چه مسیر هایی می گذرند و باچه موانعی مواجه می شوند باید داوطلبان ورود به عرصۀ انتخابات را سایه به سایه تعقیب  و مسیر حرکت آنان را رد یابی کنیم.

اولین مرحلۀ این هفت خان، آرزوی رسیدن به پست و مقام و اشغال کرسی های قدرت است و از آنجا که آرزو برجوانان عیب نیست پس هرکس از هر طیف و طبقه و صنف و با هر شکل وقیافه ای می تواند این آرزو را در دل بپروراند و به آسانی وارد خان دوم شود.

خان دوم مرحلۀ اراده و تصمیم است و تشنگان قدرت، با این ایده و تصورکه مقبول خاص و عامند و زمین و زمان عاشق دلسوختۀ آنان است و لذا می توانند با نفوذ درقلب ها و جلب نظرها، در صد قابل توجهی از آرای مردم را جارو کنند و پارو پارو به صندوق ها بریزند؛ با زمزمه کردن ترانۀ «من از کی کمترم رأیی نیارم»؟! بی هیچ تردیدی تصمیم می گیرند از این خان هم عبور کنند و وارد خان سوم شوند. ناگفته نماند که تکلیف ها و  تشویق های بستگان و دوستان نیز در  اتخاذ این تصمیم بی تأثیر نبوده و اغلب آنان، از باب چاپلوسی و خود شیرینی، با بزرگنمایی توانمندی ها و شایستگی های فرد داوطلب و نیز منحصر به فرد جلوه دادن وی، فرد را با اصرار تمام از راه به در کرده و وادار به گام نهادن به این وادی پر مخاطره  می کنند. 

مسیر خان سوم برخلاف دو خان قبلی بسیار تاریک و دلهره انگیزاست. دراین مسیر  پیچ ها، سر بالایی ها و موانع صعب العبوری وجود دارد که گذشتن از آنها یه اصطلاح، کارهر ننه قمری نیست و به قول معروف « گاو نر می خواهد و مرد کهن »! لذا بیشتر داوطلبان، به درستی نمی دانند که آیا خواهند توانست با طی این طریق طاقت فرسا جواز ورود به خان چهارم را از نگهبانان همیشه بیدار و درعین حال پر مدعای این خانِ خطرناک بگیرند یا خیر؟ با این حا ل برای امتحان کردن شانس خودشان هم که شده وارد این خان می شوند؛ اما تا رسیدن به انتهای آن چندین بارغربال می شوند و پس از ریزش شمار قابل توجهی از آنان، باقیمانده با در دست داشتن گواهینامۀ قبولی،  درحالی که از فرط شادی در پوست خود نمی گنجند و کلاهشان را به علامت خوشحالی به هوا پرتاب می کنند وارد خوان چهارم می شوند.

خان چهارم، مرحلۀ تدارکات، تمهیدات، یارگیری، اسپانسرتراشی و درنهایت تهیۀ مقدمات و برنامه ریزی برای ورود به خان پنجم و به عبارتی هفتۀ تبلیغات است . در این مرحله نامزدها با پوشیدن لباس های شیک و پیک و آرایش کامل، مانند تازه دامادها در مقابل دوربین های عکاسی قرار می گیرند و از زوایا و ژست های مختلف عکس می گیرند و ازهرفرم آنها صدها و بلکه هزاران نسخه دراشکال و اندازه های بزرگ و کوچک، چاپ و در ستادهای خود انبار می کنند.

 با وجود غیر فانونی بودن تبلیغات در این مرحله تقریباً همۀ نامزدها با سوء استفاده از موقعیت و فرصت به دست آمده ازغفلت و بی خیالی متولیان و ناظران انتخابات، خودرا عملاً و آشکارا در معرض تبلیغ قرار می دهند و در عین حال، با نشر اکاذیب و ادعاهای اغلب کذب و عاری از حقیقت، در بارۀ رقبای خود، آنانرا نا جوانمردانه تخریب و بدنام می کنند.

 دادن شام و ناهار، تدارک مهمانی های پرهزینه، ریخت و پاش ها و بذل و بخشش های بی رویه و بی حساب و کتاب در این مرحله از خان چهارم از رونق فراوانی برخوردار می شود و اغلب نامزد ها با صرف هزینه های کلان به استقبال خان پنجم می شتابند.

ادامه دارد

نقدها و مقالات مطبوعاتی عباسعلی خسروداد...
ما را در سایت نقدها و مقالات مطبوعاتی عباسعلی خسروداد دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : 2khosrodad2 بازدید : 357 تاريخ : چهارشنبه 25 اسفند 1395 ساعت: 6:02